Харчування


У просторій, світлій і по-дитячому кольоровій їдальні, розрахованій на 280 дітей, завжди смачно пахне і чути задоволений дитячий галас: «Смачного!» та «Дякуємо!» - є за що: дипломовані спеціалісти-кухарі щодня у «Славутичі» турбуються про те, аби їжа для дітей була смачна, корисна, калорійна та різноманітна.

Харчування

5-разове повноцінне харчування формується на основі офіційно затверджених рецептурних збірників для санаторно-курортних закладів України та у відповідності до норм, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України №1591 від 22.11.2004 року. Меню формується і затверджується на кожні 10 днів, тобто основні страви не повторюються упродовж 10-денного циклу.

Харчування

Якщо дитина за медичними показниками потребує індивідуальної дієти або має алергійні прояви на певні продукти, то для неї готується окреме меню. А для особливо «апетитних» завжди є добавка як перших, так і других страв, а ще смачної випічки, яку готують прямо тут, у «Славутичі» (смачні пиріжки, рогалики, булочки, запіканки, зірочки тощо)!

Обов’язковими щодня є свіжі сезонні овочі та фрукти, салати, а також чергування молочних, м’ясних та рибних блюд.

Харчування

Графік роботи їдальні та приблизне меню:

  • 9.00 - сніданок (масло вершкове із батоном чи хлібом, молочний суп чи каша, сир та ковбаса для бутерброда, чай. Замість молочного можуть запропонувати омлети, картоплю з котлетою або рибою тощо);

  • 13.00 - обід (обов’язково салат зі свіжих сезонних овочів, перша страва - різноманітні супи чи борщі, друга страва - гарнір з м’ясними або рибними блюдами, компот зі свіжих фруктів або сухофруктів, фрукти);

  • 16.00 - полуденок (соки, печиво або випічка, фрукти);

  • 19.00 - вечеря (салати, гарніри з м’ясними чи рибними блюдами, а також випічка, оладки, запіканки, какао чи кавовий напій, хліб та батон);

  • 21.00 - підвечірок (йогурт, кефір чи ряжанка, домашня випічка).

У «Славутичі» добре знають: повноцінне харчування, якісна питна вода, свіжі овочі та фрукти - це найкраща основа для оздоровлення!

Харчування